Kapcsolatfelvétel

Szerelt-Kémény.hu

Kéménymarás

Annak érdekében, hogy a használt kémény hosszú évtizedeken keresztül biztonságosan használható legyen, kéménybélelés szükséges.

Ez a folyamat úgy működik, hogy egy speciális béléscsövet helyezünk el a kéményben. Ennek a béléscsőnek az átmérőjét elsődlegesen a füstgázcsonk határozza meg. A méretbeli egyezések rendkívül fontosak! A különböző átmérő problémájának áthidalására, illetve ennek a feltételnek a teljesítésére alkalmazzuk a kéménymarást. Ennek a módszernek köszönhetően elkerülhető a teljes kémény cseréje.

A kéménymarás segítségével a megfelelő méretűre tágíthatjuk a kémény belső kerületét, illetve eltávolíthatjuk általa az esetleges szűkületeket. Az ilyen munkálatok speciális berendezéssel történnek, amelyek hatékony megoldást kínálnak a szűkületek megszüntetésében.

A családi házakat kiszolgáló tüzelőberendezések túlnyomó részénél a tüzelőberendezés kilépő füstcsonk mérete 150mm-180mm között változik.

Ahhoz, hogy egy ilyen átmérőjű béléscsövet egy 4 vagy 5 téglás falazott kéménykürtőbe be lehessen helyezni, szükség van a járat átmérőjének 1-2cm-rel történő bővítéséhez (marásra).

 

http://szerelt-kemeny.hu/files/content_img/kemenymaras.png
A bővítés egy speciális kéménymaró berendezéssel történik.

 

http://www.kamineo.hu/images/mart-kemeny2-low.jpg http://www.kamineo.hu/images/mart-kemeny1-low.jpg

http://www.kamineo.hu/images/mart-kemeny3-low.jpg

A módszer legfontosabb előnye, hogy nem szükséges hozzá a fal megbontása, miközben a kémény állékonysága, szilárdsága nem csökken és a marás során a külső falazat vagy csempeburkolat sem sérül.

Maga a kivitelezés folyamata azonban komoly szakmai gyakorlatot, valamint a legtöbb esetben előzetes helyszíni felmérést követel meg. 

 

Adatok amiket jó tudni mielőtt telefonál!

- Tüzelőanyag fajtája: gáz, fa, pellet, szén, egyéb.

- A kémény magassága. (az alsó tisztítóajtó és a kémény fedkő távolsága).

- A tüzelőberendezés megnevezése, teljesítménye (kW), kilépő füstcsonk mérete (mm).

 

 

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.