Kapcsolatfelvétel

Szerelt-Kémény.hu

Falazott elemes kémény

A kerámiabetétes kéményekről fontos tudni, hogy külön alap szükséges hozzájuk, mivel egy kémény 700-1000 kg is lehet. 33 cm-es darabokból tetszőleges magasságú kéményt építhetünk.

Gyártói:

  • Montel
  • Leier
  • Schiedel

 

A kerámia kémény előnyei:

  • Kiváló huzatot biztosít, ezáltal energiatakarékos megoldás
  • Füst tömör és tűzbiztos – nem kell repedéstől tartani a legmagasabb hőmérséklet esetén sem
  • A nedvességgel szemben maximálisan ellenálló – nem szivárog át a kondenzációs folyadék és nem hagy nyomot a falon
  • Korrózióálló – ellenáll a maró savaknak
  • Garanciával biztosított élettartamot kínálnak
  • Minden fűtőanyaghoz és minden technológiához alkalmazható

 

 

 

A Montel egy kerámiabetétes kémény, alternatívája lehet a Schiedel és Leier kéményeknek.

A kémény előre gyártott könnyített betonelemekből és samott kerámia elemekből épül fel. Ezek a kerámiaelemek ellenállnak a hőnek, savaknak, korróziónak és a nedvességnek.

Kiválóan alkalmas gáz, olaj, és szilárd tüzelésű atmoszférikus tüzelőberendezések füstgázának elvezetésére. A Montel kémények kiváló hőtani és mechanikai tulajdonságainak köszönhetően kielégítik a legszigorúbb építőipari előírásokat is és megfelelnek az erre vonatkozó szabványoknak.

Az ékes megoldás (Montel) azt jeleni, hogy a kerámia béléscsövet négy ék tartja a beton köpeny közepén, és a levegő a szigetelés. Ezeket a típusokat vízteres kandallóknál, ill. kazánoknál nem lehet alkalmazni, mert túlhűl bennük a füstgáz. Ilyen esetben a szigetelt megoldást ajánlott.

 

Akció 5m-es 140-as hagyományos ékes (légszigetelt) Montel kémény Bruttó: 93.000 Ft. Esővédő nélkül -5.100 Ft. Ingyenes házhozszállítással.

 

 

A Schiedelnél az SR típusok a légszigeteltek ott egy szigetelőanyag szál tartja középen kerámia béléstestet. Ezeket a típusokat vízteres kandallóknál, ill. kazánoknál nem lehet alkalmazni, mert túlhűl bennük a füstgáz. Ilyen esetben a szigetelt megoldást ajánlott.

 

Kémény építés

A Schiedel kéményrendszerek a kiváló minőséget képviselnek, amit a piac hosszú évek óta elismer. Viszont nagyon fontos megjegyezni, hogy kéményrendszer telepítését csakis szakcéggel végeztesse el, ugyanis a nem szakmabéli kéményépítők gyakran nincsenek tisztában az aktuális kémény szabványokkal.

A kerámia egy rendkívül tartós anyag, ez a tartósság pedig a kémények legfőbb megkívánt tulajdonsága. A Schiedel kémények technológiája hat évtizednyi tradícióra tekint vissza, ezzel magyarázható, hogy a kéményekre akár 30 éves garanciát is biztosítanak. A kémény anyagát mindig aszerint választhatjuk meg, hogy milyen tüzelésű berendezéshez fogjuk alkalmazni.

 

 

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.